PayCheckout

1.INLEIDING

Leuk dat je gebruik gaat maken van AfterPay op je webshop(s)!
Hieronder staan de stappen om AfterPay te activeren.
Kom je ergens niet uit? Dan zitten wij klaar om je te assisteren!

2.AfterPay configuratie in PayCheckout

Log in op de sandbox portal van PayCheckout via https://portalsandbox.paycheckout.com/login.

Ga naar Instellingen -> Website -> Details bekijken -> Betaalmethoden. Klik in de rechter kolom naast AfterPay op de knop Instellingen.

 

 

Configureer en activeer de aangevraagde betaalmethoden. Schakel vervolgens de AfterPay module in door de status op ingeschakeld te zetten en sla de configuratie op.

 

 

3.Testbestellingen Nederland

Om te controleren of betalingen correct doorkomen bij AfterPay, dient u per betaalmethode die u afneemt (zie de email van AfterPay) een testorder te plaatsen.

Let op: U hoeft alleen de betaalmethodes te testen waarvoor u een contract heeft met AfterPay. Stel u neemt alleen AfterPay voor Nederlandse consumenten af, dan is het niet nodig overige betaalmethodes te testen.

Plaats een testbestelling met:

  • meerdere artikelen
  • gebruik van kortingscode (indien mogelijk)
  • verzendkosten (indien van toepassing)
  • afwijkend afleveradres (indien mogelijk)
  • huisnummer toevoeging

 

Afleveren op afhaalpunten

Is het mogelijk om de bestelling af te leveren bij een afhaalpunt? Dan is het belangrijk om per mogelijk soort afhaalpunt (bijv. PostNL, Kiala) een testbestelling te plaatsen. Het adres van het afhaalpunt dient als afleveradres aan ons doorgegeven te worden.

 

Hieronder vindt u per betaalmethode de gegevens die u kunt gebruiken voor het factuuradres.

Veld Waarde
Geslacht Man
Voornaam Test
Achternaam Acceptatie
E-mail [uw e-mailadres]
Telefoon 0513744110
Postcode 8443ER
Huisnummer 1
Straat Teststraat
Plaats Testplaats
Land Nederland
Geboortedatum 1 Januari 1990
Veld Waarde
Geslacht Man
Voornaam Test
Achternaam Acceptatie
E-mail [uw e-mailadres]
Telefoon 0513744112
Postcode 8443ER
Huisnummer 1
Straat Teststraat
Plaats Testplaats
Land Nederland
Geboortedatum 1 Januari 1990
Rekeningnummer NL93RABO0170100200
Veld Waarde
Voornaam Test
Achternaam Acceptatie
E-mail [uw e-mailadres]
Telefoon 0513744112
Postcode 8443ER
Huisnummer 1
Straat Teststraat
Plaats Testplaats
Land Nederland
Bedrijfsnaam Testbedrijf
KVK nummer 56583052
BTW nummer NL001234567B01

4.Testbestellingen België

Let op: onderstaande hoeft u alleen te testen als u een contract heeft voor AfterPay België. Heeft u dat niet? Ga dan door naar de volgende stap.

Om te controleren of bestellingen correct op onze testomgeving binnenkomen, dient u een testbestelling te plaatsen met :

  • meerdere artikelen
  • gebruik van kortingscode (indien mogelijk)
  • verzendkosten (indien van toepassing)
  • afwijkend afleveradres (indien mogelijk)
  • huisnummer toevoeging

 

Hieronder vindt u de gegevens die u kunt gebruiken voor het factuuradres.

Veld Waarde
Geslacht Man
Voornaam D
Achternaam Vereecken
E-mail test@afterpay.nl
Telefoon 025882956
Postcode 1234
Huisnummer 1
Straat Hoofdstraat
Plaats Antwerpen
Land België
Geboortedatum 16-07-1986

5.AfterPay uitleg

Voor elke AfterPay betaalmethode die u gebruikt, dient u een uitleg op uw website te plaatsen.
Dit kan bijvoorbeeld op de pagina met uitleg over betaalmogelijkheden.

Hiervoor kunt u onderstaande tekst kopiëren en plakken in de betreffende pagina.

Vervang waar nodig de variabelen voor de juiste waarde.
– [webshop url] = de URL van uw webshop

 

AfterPay – Achteraf betalen (Nederland)
AfterPay voert voor [webshop url] het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een betaaloverzicht ontvangt van AfterPay. Met de AfterPay App kun je dit betaaloverzicht inzien en betalen, veilig en heel eenvoudig vanaf je smartphone. In de online omgeving My AfterPay kun je jouw betaaloverzichten vanaf je computer of tablet beheren. AfterPay houdt je op de hoogte via pushnotificaties & e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor je klaar staat. Ter goedkeuring van je verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kun je jouw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar AfterPay.

AfterPay – Achteraf betalen (België)
AfterPay voert voor [webshop url] het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat u een betaaloverzicht van AfterPay ontvangt per e-mail. In de online omgeving My AfterPay kunt u uw betaaloverzichten vanaf uw computer of tablet beheren. AfterPay houdt u op de hoogte via e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor u klaar staat. Ter goedkeuring van uw verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt uw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kunt u natuurlijk uw bestelling betalen met een andere betaalmethode. U kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar AfterPay.

AfterPay – Achteraf betalen (Nederland, via eenmalige machtiging)
AfterPay voert voor [webshop url] het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je deze betaling via de AfterPay App of in de online omgeving My AfterPay kunt inzien. Ter goedkeuring van jouw verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kun je jouw bestelling betalen met een andere betaalmethode. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar AfterPay.

AfterPay – Achteraf betalen (Nederland, bedrijven)
AfterPay voert voor [webshop url] het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat u een digitaal betaaloverzicht per e-mail ontvangt van AfterPay. AfterPay informeert u per e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor u klaar staat. Ter goedkeuring van uw verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt uw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kunt u uw bestelling betalen met een andere betaalmethode. U kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar AfterPay.

6.AfterPay logo

Op alle plaatsen op uw website waar u de logo’s van de betaalmethodes die u aanbiedt toont dient u het AfterPay logo te weer te geven. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de footer van iedere pagina, uw homepage, productpagina, kassa en een pagina met uitleg over alle betaalmethodes die u aanbiedt.

 


Logo AfterPay XXL
XXL: 198 x 39
download PNG

Logo AfterPay XL
XL: 170 x 34
download PNG

Logo AfterPay L
L: 142 x 28
download PNG

Logo AfterPay M
M: 113 x 22
download PNG

Logo AfterPay S
S: 71 x 14
download PNG

Logo AfterPay XS
XS: 57 x 11
download PNG

Logo AfterPay EPS
EPS
download EPS

7.Laatste check aanvragen

8.Go-live instellingen

Log in op de portal van PayCheckout via https://portal.paycheckout.com/login.

Ga naar Instellingen -> Website -> Details bekijken -> Betaalmethoden. Klik in de rechter kolom naast AfterPay op de knop Instellingen.

Configureer de live gegevens en sla deze op.

 

 

9.Testbestelling plaatsen

Om te controleren of AfterPay correct functioneert, dient u per betaalmethode een testbestelling te plaatsen.

1. ga naar uw webshop, plaats een aantal artikelen in uw mandje

2. ga naar de checkout, en vul daar naar wens de nodige gegevens in, maar gebruik in plaats van uw eigen emailadres het speciale emailadres rejection@afterpay.nl

3. kies voor de betaalmethode AfterPay en plaats de bestelling

 

Als het goed is, krijgt u een melding te zien in lijn met het volgende:

Het spijt ons u te moeten mededelen dat uw aanvraag om uw bestelling achteraf te betalen op dit moment niet door AfterPay wordt geaccepteerd. Dit kan om diverse (tijdelijke) redenen zijn.Voor vragen over uw afwijzing kunt u contact opnemen met de Klantenservice van AfterPay. Of kijk op de website van AfterPay bij “Veel gestelde vragen” via de link https://www.afterpay.nl/nl/consumenten/vraag-en-antwoord/. Wij adviseren u voor een andere betaalmethode te kiezen om alsnog de betaling van uw bestelling af te ronden.

  Let op! Deze melding duidt niet op een fout, maar is juist de bevestiging dat het goed werkt. Dit komt door het gebruik van het speciale emailadres. Met dit emailadres wordt een betaling met AfterPay altijd geweigerd.

10.Breng AfterPay op de hoogte

Gelukt? Beantwoord de mail van AfterPay waar de live gegevens in staan en geef aan dat je klaar bent om live te gaan! Je mag ons ook bellen op +31 (0)20 – 7 230 230 (OPTIE 2)

Stel voor   bewerken